Keilaklubi Courun C olaajat ry:n kotisivu

Historiatietoa: Colaus 2005, Colaus 2007 Colaus 2008 Colaus 2009 Colaus 2010 Colaus 2011

Courun Colaus 2012:

Colauksen finaali

Hämeenlinnalainen, lohjalaista RÄME-seuraa edustava Juho Mäkelä voitti Courun Colauksen MA-luokkien ja Juvel-Teamin turenkilainen Jouni Huusko BCD-luokkien finaalin Hämeenlinnan keilahallissa sunnuntaina. Mäkelä peittosi loppuottelussa hämeenlinnalaistuneen, Grankulla Bowlare-seuraa edustavan Henkrik Ahosen pistein 238 – 195. Huusko puolestaan voitti CouCou:n Jere Hyyryläisen jännittävien vaiheiden jälkeen 245 – 242.

Finaalipelit aloitettiin kuuden sarjan osiolla, jonka jälkeen kolme parasta molemmista ryhmistä pääsi pudotuspeleihin. MA-ryhmässä Juho Mäkelä aloitti vaisusti mutta kun kone lähti kahden sarjan jälkeen käyntiin, oli tahti murskaava. Neljään viimeiseen sarjaan Mäkelä keilasi 279, 256, 259 ja 267 pistettä, eikä muilla ollut ykkössijan suhteen sanan sijaa. Yhteistulos 1448 (ka 241,3) riitti 80 pisteen eroon seuraavaksi tulleeseen. Kahdesta muusta pudotuspelipaikasta sen sijaan käytiin kiivas kamppailu. Kuudennen sarjan viimeisessä ruudussa neljällä pelaajalla oli mahdollisuudet kolmen parhaan joukkoon. Kiilan Lauri Vivolin oli lopulta toinen 1368 pisteellään ja Henrik Ahonen (1358) kolmas. Näin herrat päätyivät vastakkain välierässä. Neljänneksi tullut Mikko Pietilä (1353) hävisi Ahoselle viisi pistettä ja viidenneksi jäänyt Aki Aarikka (1347) 11 pistettä.

Välierä Vivolinin ja Ahosen välillä noudatti samaa tasaista kaavaa. Ahonen lopetti sarjansa neljään kaatoon ja silloin Vivolinilta vaadittiin viimeiseen ruutuun vähintään paikko. Mutta epäonninen iso reikä kymmenennessä ruudussa takasi Ahoselle kuuden pisteen voiton ja paikan finaaliin. Finaalissa Mäkelä ei jättänyt Ahoselle paljoa mahdollisuuksia. Mäkelä heitti palloa takuuvarmasti taskuun ja sai pitkän kaatojonon, kun taas Ahoselle jäi sarjan keskivaiheille kaksi paikkaamatonta reikää, oli Mäkelän voitto selviä.
BCD-ryhmässä Jouni Huusko 1324 tuloksellaan varmisti loppuottelupaikkansa vasta viimeisessä sarjassa, kun hän ohitti siihen asti johdossa olleen Juvel-Teamin Taija Tiilikaisen (1296). Kolmannesta pudotuspelipaikasta käytiin kiivas taisto Jere Hyyryläisen, Vaken Kari Meiserin ja Coucoun Marko Seppälän kesken. Taiston tauottua he olivat pisteen välein niin, että Hyyryläinen (1173) sai paikan välierään, Meiseri (1172) oli neljäs ja Seppälä (1171) viides.

Välierä Hyyryläisen ja Tiilikaisen kesken ratkesi vasta viimeisessä ruudussa, jossa Tiilikaisen olisi pitänyt tehdä kaksi kaatoa voittaakseen. Kun niitä ei tullut, Hyyryläinen meni loppuotteluun Huuskoa vastaan pistein 180 – 177. Loppuottelu noudatti samaa tasaisuuden kaavaa kuin kaikki muutkin ratkaisuvaiheet kisan aikana. Kun oltiin viimeisessä ruudussa, niin Huuskolta vaadittiin kaksi kaatoa ja vähintään kahdeksan keilaa pois ylimääräisellä heitolla. Varmasti hän teki kolme kaatoa ja voitti lopulta kolmella pisteellä.